Imovina članova mirovinskih fondova porasla za 4,5 milijardi, godišnji Mirexi u plusu
Obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi zaključili su 2020. s više od 125 milijardi kuna ukupne neto vrijednosti imovine, a od početka širenja korona virusa u Europi njihova je imovina narasla za 4,5 milijardi kuna, pokazuje izvješće Hanfe.
Pročitaj
Uvođenje eura smanjiti će tečajni i kreditni rizik imovine mirovinskih fondova
Uvođenje eura smanjiti će tečajni i kreditni rizik imovine mirovinskih fondova, te će u određenoj mjeri dodatno otvoriti hrvatsko tržište kapitala prema inozemstvu, jednoglasni je zaključak trećeg po redu Financial Bruncha, susreta predstavnika mirovinskih fondova s novinarima i stručnom javnošću održanog u organizaciji Udruge društava za upravljanje mirovinskih fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).
Pročitaj
Prijenos istraživanja
Allianzovo „Globalno izvješće o mirovinskim sustavima“ za 2020. godinu: jesmo li spremni?
Globalno izvješće o mirovinskim sustavima, koje je objavio Allianz, pokazuje da su mirovinski sustavi tek nekoliko zemalja otporni na demografska događanja.
Pročitaj
Prijenos istraživanja
Istraživanje OECD-a: porasla financijska pismenost u Hrvatskoj
Najnoviji rezultati istraživanja razine financijske pismenosti u Hrvatskoj, koje je krajem 2019. proveo OECD, pokazuju blagi rast u odnosu na 2015. godinu.
Pročitaj
Prijenos istraživanja
Dvije trećine građana na umirovljeničke dane gleda s pesimizmom
Hrvati nisu skloni, pogotovo u dobi od 15 do 39 godina, planirati svoj život u mirovini jer su fokusirani na trenutne životne potrebe, pokazalo je istraživanje koje je proveo Ipsos.
Pročitaj
Prijenos istraživanja
Većina mladih misli da bi se za mirovinu trebali pobrinuti odmah nakon zaposlenja
Istraživanje ‘Stavovi milenijaca o novcu i budućnosti 2016.’ pokazalo je da dvije trećine hrvatskih milenijaca rijetko ili gotovo nikad ne razmišlja o umirovljeničkim danima.
Pročitaj
Prijenos istraživanja
Prikazano: 6 vijesti

Riješite kviz i odmah doznajte koliko znate o mirovinama!

U tri minute odgovorite na 10 pitanja i otkrijte brinete li dovoljno za svoju mirovinu.

Pokreni kviz

Jeste li pronašli ono što ste tražili?

Doznajte sve što vas još zanima o mirovinama i mirovinskim fondovima: pošaljite nam pitanje!

Pitajte nas

UMFO:
Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija s ciljem zaštite interesa i promicanja suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava te što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

MISIJA:
Udruga promiče i štiti interese članova i osnivača, učvršćuje povjerenje klijenata u mirovinski sustav te jača njegov ugled na domaćem i međunarodnom tržištu. Suradnjom s regulatorom, predstavnicima medija te ostalim sudionicima osigurava pravovremeno i točno informiranje o važnosti i ulozi mirovinskih fondova te zastupa prethodno usuglašene zajedničke stavove i interese, a sve s ciljem zaštite i promicanja interesa krajnjih korisnika.