Hero article

O nama

Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija s ciljem zaštite interesa i promicanja suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava te što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

UMFO provodi akcije s ciljem unapređenja djelatnosti mirovinskih fondova, uspješnog provođenja mirovinske reforme, implementacije novih odredbi, ali prije svega zaštite osiguranika i njihove informiranosti o prednostima obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

UMFO je platforma za zajedničku komunikaciju mirovinskih društava, razmjenu znanja i iskustva. Udruga surađuje s predstavnicima medija na promicanju i podizanju svijesti o važnosti mirovinskih fondova te informiranju o mirovinskom sustavu. Surađuje s predstavnicima akademske zajednice, lokalnih vlasti te međunarodnim udrugama na širenju znanja, izmjeni iskustava te promicanju važnosti mirovinske štednje.

UMFO aktivno surađuje sa sličnim organizacijama u drugim zemljama i član je međunarodnih organizacija.

UMFO - Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava osnovana je 2014.godine, a s radom je započela 2015.

Ustroj Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava:

  1. Skupština
  2. Predsjednik
  3. Upravno vijeće
  4. Odbori i radne skupine
  5. Direktorica

Dijana Bojčeta Markoja

Dijana Bojčeta Markoja direktorica je Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava od 2015. godine. Prethodno je provela 12 godina u Erste grupi, na pozicijama direktorice marketinga i komunikacija te kao članica Uprave Erste Group Card Processora. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti - smjer novinarstvo, magistrirala na Ekonomskom fakultetu, završila poslovnu školu IEDC Bled, pohađala Greenhill College u Londonu. Tijekom karijere dodatno se usavršavala u zemlji i inozemstvu.

Temeljni dokumenti

UMFO Statut

Načela korporativnog upravljanja

Korisni linkovi

Središnji registar osiguranika

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava

Europsko udruženje mirovinskih fondova

Misija

Udruga promiče i štiti interese članova i osnivača, učvršćuje povjerenje klijenata u mirovinski sustav te jača njegov ugled na domaćem i međunarodnom tržištu.

Suradnjom s regulatorom, predstavnicima medija te ostalim sudionicima osigurava pravovremeno i točno informiranje o važnosti i ulozi mirovinskih fondova te zastupa prethodno usuglašene zajedničke stavove i interese, a sve s ciljem zaštite i promicanja interesa krajnjih korisnika.

U ostvarivanju svojih ciljeva UMFO se vodi principima:

icon

Profesionalna etika

icon

Transparentnost

icon

Jedinstveni nastup i usuglašeni stavovi

icon

Promicanje interesa svojih članova

Riješite kviz i odmah doznajte koliko znate o mirovinama!

U tri minute odgovorite na 10 pitanja i otkrijte brinete li dovoljno za svoju mirovinu.

Pokreni kviz

Jeste li pronašli ono što ste tražili?

Doznajte sve što vas još zanima o mirovinama i mirovinskim fondovima: pošaljite nam pitanje!

Pitajte nas

UMFO:
Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija s ciljem zaštite interesa i promicanja suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava te što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

MISIJA:
Udruga promiče i štiti interese članova i osnivača, učvršćuje povjerenje klijenata u mirovinski sustav te jača njegov ugled na domaćem i međunarodnom tržištu. Suradnjom s regulatorom, predstavnicima medija te ostalim sudionicima osigurava pravovremeno i točno informiranje o važnosti i ulozi mirovinskih fondova te zastupa prethodno usuglašene zajedničke stavove i interese, a sve s ciljem zaštite i promicanja interesa krajnjih korisnika.