Gospodin fin

Financijska pismenost

Gospodin fin
Evo kako mirovinska društva u eri umjetne inteligencije investiraju našu mirovinsku štednju
'Kakav će biti moj život nakon što napustim svijet rada i odem u mirovinu?' pitanje je koje će si s vremenom svatko od nas postaviti. Zapravo se pitamo možemo li na nekoj razini pouzdanosti predvidjeti buduće događaje i razviti scenarije kojima se balansira rizik.
Pročitaj
Gospodin fin
Veliki vodič: evo kako freelanceri i obrtnici uplaćuju mirovinske doprinose i idu u mirovinu
Zaposleni svaki mjesec iz svojih bruto plaća izdvajaju 20 posto obveznih mirovinskih doprinosa: 15 posto uplaćuju u prvi stup iz kojeg se isplaćuju mirovine sadašnjih umirovljenika, a 5 posto izdvajaju u drugi stup i to je njihova kapitalizirana štednja za mirovinu.
Pročitaj
Gospodin fin
Tri uspješne poduzetnice otkivaju: Uzele smo financije u svoje ruke, evo što je najvažnije za dobar život u mirovini
Može li poduzetništvo biti zona slobode za žene i način da se financijski osigura budućnost? Tri uspješne poduzetnice s kojima smo razgovarali misle da je baš to idealan način. Poduzetništvo je za njih značilo uzimanje života i financija u svoje ruke.
Pročitaj
Gospodin fin
Gospodina Fina stvorili su bihevioralni stručnjaci i Infobip kako bi nam svima pomogao štedjeti za bolje umirovljeničke dane!
Gospodin Fin, prvi virtualni financijski pomoćnik mirovinskih fondova, nastao je kako bi svima pomogao štedjeti za mirovinu. On je analitičan, precizan i uvijek pri ruci.
Pročitaj
Prikaži više

UMFO:
Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija s ciljem zaštite interesa i promicanja suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava te što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

MISIJA:
Udruga promiče i štiti interese članova i osnivača, učvršćuje povjerenje klijenata u mirovinski sustav te jača njegov ugled na domaćem i međunarodnom tržištu. Suradnjom s regulatorom, predstavnicima medija te ostalim sudionicima osigurava pravovremeno i točno informiranje o važnosti i ulozi mirovinskih fondova te zastupa prethodno usuglašene zajedničke stavove i interese, a sve s ciljem zaštite i promicanja interesa krajnjih korisnika.