Dan za životni plan: Saznajte kako napraviti plan za mirovinu
Ako od šume ne vidite stablo ili se ne snalazite u šumi informacija pročitajte sve bitno o mirovinskom sustavu, mirovinskim fondovima, prinosima i procedurama od prvog zaposlenja do umirovljenja.
Pročitaj
Razmišljate o prijevremenoj mirovini? Dobro provjerite isplati li vam se
Važno je znati da je iznos prijevremene mirovine manji za 0,2 posto za svaki mjesec ranijeg odlaska u mirovinu, a prije navršene dobi propisane za stjecanje prava na starosnu mirovinu.
Pročitaj
Koristi li se vaših 5% bruto plaće za isplatu sadašnjih mirovina?
Znate li što se događa s 5% mirovinskog doprinosa iz bruto plaće koji se uplaćuje u drugi stup i možete li taj novac podići prije mirovine? U nastavku saznajte odgovor na ova i mnoga druga pitanja vezana uz mirovinsko osiguranje.
Pročitaj
Pandemija je ostavila trag u svim segmentima života - što je s mirovinskim fondovima?
Premda je neizvjesna situacija uzrokovana pandemijom i potresom mnoge potaknula na razmišljanje o profitabilnosti obveznih mirovinskih fondova, oni su 2020. zaključili s pozitivnim rezultatom.
Pročitaj
Razmišljajte unaprijed: Zašto nije svejedno jeste li u A, B ili C kategoriji mirovinskog fonda?
Razmišljajte o sebi, svojoj obitelji i budućnosti te na vrijeme donesite financijski plan koji će vam olakšati starost. Pročitajte kako posluju obavezni mirovinski fondovi i koja je opcija najbolja za vas
Pročitaj
Financijski obrazovani učenici odgovorniji su u financijskim odlukama: osnovnoškolci uštede 47% džeparca
Gotovo 87% učenika dobiva džeparac koji prosječno iznosi 125,34 kune mjesečno. Pokazalo je to prvo istraživanje o financijskim navikama učenika od petog do osmog razreda koje je povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca objavio UMFO.
Pročitaj
Financijskom edukacijom do boljeg upravljanja novcem
Većina hrvatskih građana svoju financijsku pismenost ocjenjuje kao osrednju, pokazalo je istraživanje ‘Financijskom edukacijom do boljeg života u mirovini’.
Pročitaj
Prijenos istraživanja
Prikazano: 7 vijesti

Riješite kviz i odmah doznajte koliko znate o mirovinama!

U tri minute odgovorite na 10 pitanja i otkrijte brinete li dovoljno za svoju mirovinu.

Pokreni kviz

Jeste li pronašli ono što ste tražili?

Doznajte sve što vas još zanima o mirovinama i mirovinskim fondovima: pošaljite nam pitanje!

Pitajte nas

UMFO:
Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija s ciljem zaštite interesa i promicanja suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava te što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

MISIJA:
Udruga promiče i štiti interese članova i osnivača, učvršćuje povjerenje klijenata u mirovinski sustav te jača njegov ugled na domaćem i međunarodnom tržištu. Suradnjom s regulatorom, predstavnicima medija te ostalim sudionicima osigurava pravovremeno i točno informiranje o važnosti i ulozi mirovinskih fondova te zastupa prethodno usuglašene zajedničke stavove i interese, a sve s ciljem zaštite i promicanja interesa krajnjih korisnika.