U 20 godina rada obvezni mirovinski fondovi svojim članovima zaradili više od 50 milijardi kuna
Ukupna imovina pod upravljanjem obveznih mirovinskih fondova krajem 2021. dosegnula je 133 milijarde kuna i veća je za gotovo 12% ili 14 milijardi kuna nego u prethodnoj godini. U sustavu dobrovoljne mirovinske štednje gotovo 400.000 građana uštedjelo je 7,8 milijardi kuna.
Pročitaj
Donacija od pola milijuna kuna KBC-u Zagreb
Društva za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinsko osiguravajuće društvo donirali su KBC-u Zagreb 500 tisuća kuna za sanaciju posljedica razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu.
Pročitaj
Mirovinski fondovi podržavaju predložene ekonomske mjere
Društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima i HANFA inicirali su osnivanje Fonda za stabilnost s ciljem pružanja dodatne likvidnosti na obvezničkom tržištu RH.
Pročitaj
Mirovinski fondovi su dugoročni ulagači
Uslijed aktualne krize zbog epidemije koronavirusa, UMFO poziva osiguranike da se ne zabrinjavaju zbog trenutnih tržišnih kretanja koja utječu na vrijednosti udjela u mirovinskim fondovima.
Pročitaj
Predstavljeni rezultati za 2019. godinu
Obvezni mirovinski fondovi u 2019. ostvarili su iznadprosječne rezultate, objavili su predstavnici Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava.
Pročitaj
Imovina obveznih mirovinskih fondova dosegnula 26% BDP-a
Ukupna imovina obveznih mirovinskih fondova na kraju 2017. iznosila je 91,9 milijardi kuna što predstavlja 26% bruto domaćeg proizvoda i povećanje od 9,5% u odnosu na završetak 2016.
Pročitaj
Prikazano: 6 vijesti

Riješite kviz i odmah doznajte koliko znate o mirovinama!

U tri minute odgovorite na 10 pitanja i otkrijte brinete li dovoljno za svoju mirovinu.

Pokreni kviz

Jeste li pronašli ono što ste tražili?

Doznajte sve što vas još zanima o mirovinama i mirovinskim fondovima: pošaljite nam pitanje!

Pitajte nas

UMFO:
Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija s ciljem zaštite interesa i promicanja suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava te što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

MISIJA:
Udruga promiče i štiti interese članova i osnivača, učvršćuje povjerenje klijenata u mirovinski sustav te jača njegov ugled na domaćem i međunarodnom tržištu. Suradnjom s regulatorom, predstavnicima medija te ostalim sudionicima osigurava pravovremeno i točno informiranje o važnosti i ulozi mirovinskih fondova te zastupa prethodno usuglašene zajedničke stavove i interese, a sve s ciljem zaštite i promicanja interesa krajnjih korisnika.