VIDEO: Lideri financijske zajednice u Dubrovniku
Ovogodišnja konferencija ‘Izazov promjene’ koju organiziraju Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Zagrebačka burza održala se od 12. do 14. listopada 2022. u Dubrovniku.
Pročitaj
Regionalna financijska industrija od 20. do 22. listopada u Rovinju
Na konferenciji 'Izazov promjene' sudionici će analizirati globalna i europska ekonomska i tržišna kretanja i trendove u Hrvatskoj na tržištu kapitala te u upravljanju imovinom fondova.
Pročitaj
Konferencija 'Izazov promjene': U listopadu najvažnije okupljanje financijske industrije u Hrvatskoj i regiji
Konferenciju 'Izazov promjene' već devetu godinu zajednički organiziraju Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Zagrebačka burza, a ovogodišnja konferencija održat će se od 21. do 23. listopada 2020. u Rovinju.
Pročitaj
Mirovinski fondovi doprinijeli su korporativnom upravljanju u kompanijama u koje investiraju
Osma zajednička konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije u Rovinju je okupila 400 sudionika iz financijske industrije. Cilj je potaknuti dijalog o temama kojima financijska zajednica može doprinijeti gospodarskom rastu, adresirati izazove industrije i ponuditi rješenja…
Pročitaj
Nove tehnologije mogu oživjeti tržište kapitala i u Hrvatskoj
Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) Ante Žigman ocijenio je na konferenciji ‘Izazov promjene’ u Rovinju da nove tehnologije mogu potaknuti oporavak investicijskog tržišta i u Hrvatskoj. Fintech revolucija, dodao je Žigman, nezaustavljiv je globalni fenomen koji nudi brojne mogućnosti unaprjeđenja financijskih usluga i poslovanja.
Pročitaj
Održan prvi Financial Brunch
Hrvatskoj je potreban postupni prelazak s kolektivne odgovornosti za mirovine prema individualnoj odgovornosti, točnije modelu kakav postoji u Kanadi i Australiji, a drugi stup u toj bi tranziciji imao ulogu mosta. Zaključak je to prvog Financial Bruncha (FiBra) održanog u organizaciji Udruge društava za upravljanje mirovinskih fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).
Pročitaj
Svaki peti Hrvat stariji je od 65 godina, demografija je ključno pitanje budućnosti
Demografija je središnje pitanje hrvatske budućnosti. Hrvatska demografski stari. U samo jednom desetljeću izgubila je preko 150 tisuća stanovnika. Prosječna starost porasla je za 10 godina, a broj starijih od 65 godina premašio je broj mlađih od 14 godina. Gotovo svaki peti Hrvat danas je stariji od 65. Istaknuto je to na konferenciji „Demografija – refleksije na mirovinski sustav“, u organizaciji Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i HANZA Medije.
Pročitaj
Investicijski izazovi mirovinskih fondova
Obvezni mirovinski fondovi dosad su uložili više od 10 milijardi kuna u domaće kompanije, a jedan od glavnih uvjeta za takva ulaganja je izlistanost na burzi, što podrazumijeva transparentnost i sigurnost. Cilj su projekti koji bi osigurali predvidljivi novčani tijek za dulje razdoblje. Istaknuli su predstavnici obveznih mirovinskih fondova na konferenciji "Investicijski izazovi mirovinskih fondova", u organizaciji Jutarnjeg lista i Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).
Pročitaj
Tranzicija kolektivne prema individualnoj odgovornosti za mirovinu
Bez postojanja drugog stupa tranzicija kolektivne prema individualnoj odgovornosti za mirovinu nije moguća. Mi se zalažemo za jedino moguće i pravedno rješenje - izjednačavanje prava svih građana, odnosno dodjeljivanje osiguranicima drugog stupa prava na dodatak od 27 posto na sva izdvajanja u prvi stup. Istaknuli su to predstavnici društava za upravljanje mirovinskim fondovima na konferenciji “Jesmo li izabrali pravi put za mirovinsku reformu?” u organizaciji Jutarnjeg lista i Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).
Pročitaj
Prikazano: 10 vijesti

Riješite kviz i odmah doznajte koliko znate o mirovinama!

U tri minute odgovorite na 10 pitanja i otkrijte brinete li dovoljno za svoju mirovinu.

Pokreni kviz

Jeste li pronašli ono što ste tražili?

Doznajte sve što vas još zanima o mirovinama i mirovinskim fondovima: pošaljite nam pitanje!

Pitajte nas

UMFO:
Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija s ciljem zaštite interesa i promicanja suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava te što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

MISIJA:
Udruga promiče i štiti interese članova i osnivača, učvršćuje povjerenje klijenata u mirovinski sustav te jača njegov ugled na domaćem i međunarodnom tržištu. Suradnjom s regulatorom, predstavnicima medija te ostalim sudionicima osigurava pravovremeno i točno informiranje o važnosti i ulozi mirovinskih fondova te zastupa prethodno usuglašene zajedničke stavove i interese, a sve s ciljem zaštite i promicanja interesa krajnjih korisnika.