Evo kako se učlaniti ili promijeniti obvezni mirovinski fond

Ako ste mlađi od 40 godina i prvi se put zapošljavate, morate odabrati svoj obvezni mirovinski fond, u koji ćete uplaćivati mirovinski doprinos. Za to imate 30 dana, a ne učinite li to u roku, bit ćete automatski raspoređeni u jedan od četiri obvezna mirovinska fonda. Za to će se pobrinuti REGOS - državna ustanova čija je osnovna zadaća prikupljanje doprinosa za članove obveznih mirovinskih fondova te vođenje evidencije o broju i stanju osobnih mirovinskih računa u pojedinim obveznim fondovima. Šalteri REGOS-a jedino su mjesto na kojem se može odabrati ili promijeniti obvezni mirovinski fond, a nalaze se u svim poslovnicama Financijske agencije.

Odabrati ili promijeniti obvezni mirovinski fond možete na dva načina:

  1. online na web stranici REGOS-a
  2. na šalteru REGOS-a u bilo kojoj poslovnici Fine s osobnom iskaznicom

Ovo su četiri obvezna mirovinska fonda: odaberite svoj!

AZ mirovinski fondovi

Erste Plavi mirovinski fondovi

PBZ Croatia osiguranje obvezni mirovinski fondovi

Raiffeisen mirovinski fondovi

Riješite kviz i odmah doznajte koliko znate o mirovinama!

U tri minute odgovorite na 10 pitanja i otkrijte brinete li dovoljno za svoju mirovinu.

Pokreni kviz

Jeste li pronašli ono što ste tražili?

Doznajte sve što vas još zanima o mirovinama i mirovinskim fondovima: pošaljite nam pitanje!

Pitajte nas

UMFO:
Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija s ciljem zaštite interesa i promicanja suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava te što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

MISIJA:
Udruga promiče i štiti interese članova i osnivača, učvršćuje povjerenje klijenata u mirovinski sustav te jača njegov ugled na domaćem i međunarodnom tržištu. Suradnjom s regulatorom, predstavnicima medija te ostalim sudionicima osigurava pravovremeno i točno informiranje o važnosti i ulozi mirovinskih fondova te zastupa prethodno usuglašene zajedničke stavove i interese, a sve s ciljem zaštite i promicanja interesa krajnjih korisnika.