Evo kako početi štedjeti u dobrovoljnom mirovinskom fondu

U bilo kojem trenutku - bez obzira na dob, primanja i na to jeste li zaposleni - možete početi štedjeti u trećem stupu ili dobrovoljnim mirovinskim fondovima. Na svoju štednju ostvarujete prinos mirovinskog fonda te 15% državnih poticaja. Treba znati da prinos može biti pozitivan ili negativan jer ovisi o ulagačkoj strategiji društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondom. Zato se pri odabiru fonda trebate dobro informirati. Država vam na kraju svake godine uplaćuje poticaje u iznosu od 15% štednje koju ste te godine uplatili na osobni račun u dobrovoljnom mirovinskom fondu, a najviše do 99,54 eura.

Ovo su dobrovoljni mirovinski fondovi: odaberite svoj i učlanite se online!

AZ mirovinski fondovi

Croatia mirovinski fondovi

Erste Plavi mirovinski fondovi

Raiffeisen mirovinski fondovi

Riješite kviz i odmah doznajte koliko znate o mirovinama!

U tri minute odgovorite na 10 pitanja i otkrijte brinete li dovoljno za svoju mirovinu.

Pokreni kviz

Jeste li pronašli ono što ste tražili?

Doznajte sve što vas još zanima o mirovinama i mirovinskim fondovima: pošaljite nam pitanje!

Pitajte nas

UMFO:
Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija s ciljem zaštite interesa i promicanja suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava te što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

MISIJA:
Udruga promiče i štiti interese članova i osnivača, učvršćuje povjerenje klijenata u mirovinski sustav te jača njegov ugled na domaćem i međunarodnom tržištu. Suradnjom s regulatorom, predstavnicima medija te ostalim sudionicima osigurava pravovremeno i točno informiranje o važnosti i ulozi mirovinskih fondova te zastupa prethodno usuglašene zajedničke stavove i interese, a sve s ciljem zaštite i promicanja interesa krajnjih korisnika.