vijesti
Novac u ženskim rukama: Pridružite se radionici i doznajte odgovore na financijska pitanja
Kako bismo potaknuli i osnažili žene da unaprijede znanja i vještine iz područja financija pozivamo ih da se pridruže besplatnim radionicama u organizaciji Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava u okviru kampanje za financijsku pismenost žena "Novac u ženskim rukama".
Pročitaj
KONFERENCIJE
VIDEO: Lideri financijske zajednice u Dubrovniku
Ovogodišnja konferencija ‘Izazov promjene’ koju organiziraju Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Zagrebačka burza održala se od 12. do 14. listopada 2022. u Dubrovniku.
Pročitaj
IZAZOV PROMJENE
Regionalna financijska industrija od 12. do 14. listopada u Dubrovniku
Ovogodišnja konferencija 'Izazov promjene' koju organiziraju Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Zagrebačka burza održat će se od 12. do 14. listopada u Dubrovniku.
Pročitaj
vijesti
MOJA MIROVINA I EURO
Vodič: što morate znati prije uvođenja eura o obveznoj i dobrovoljnoj mirovinskoj štednji te isplatama mirovina iz drugog i trećeg stupa putem mirovinskih osiguravajućih društava
Pročitaj
vijesti
CEEC forum u Zagrebu okuplja stručnjake iz mirovinskog sektora i financijske industrije
Ovogodišnji CEEC forum održava se 14. lipnja u Zagrebu u hibridnom formatu u organizaciji PensionsEurope, Investment & Pensions Europe (IPE) i Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).
Pročitaj
objave za medije
U 20 godina rada obvezni mirovinski fondovi svojim članovima zaradili više od 50 milijardi kuna
Ukupna imovina pod upravljanjem obveznih mirovinskih fondova krajem 2021. dosegnula je 133 milijarde kuna i veća je za gotovo 12% ili 14 milijardi kuna nego u prethodnoj godini. U sustavu dobrovoljne mirovinske štednje gotovo 400.000 građana uštedjelo je 7,8 milijardi kuna.
Pročitaj
konferencije
Regionalna financijska industrija od 20. do 22. listopada u Rovinju
Na konferenciji 'Izazov promjene' sudionici će analizirati globalna i europska ekonomska i tržišna kretanja i trendove u Hrvatskoj na tržištu kapitala te u upravljanju imovinom fondova.
Pročitaj
analize
Imovina članova mirovinskih fondova porasla za 4,5 milijardi, godišnji Mirexi u plusu
Obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi zaključili su 2020. s više od 125 milijardi kuna ukupne neto vrijednosti imovine, a od početka širenja korona virusa u Europi njihova je imovina narasla za 4,5 milijardi kuna, pokazuje izvješće Hanfe.
Pročitaj
analize
Uvođenje eura smanjiti će tečajni i kreditni rizik imovine mirovinskih fondova
Uvođenje eura smanjiti će tečajni i kreditni rizik imovine mirovinskih fondova, te će u određenoj mjeri dodatno otvoriti hrvatsko tržište kapitala prema inozemstvu, jednoglasni je zaključak trećeg po redu Financial Bruncha, susreta predstavnika mirovinskih fondova s novinarima i stručnom javnošću održanog u organizaciji Udruge društava za upravljanje mirovinskih fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).
Pročitaj
Prijenos istraživanja
Prikazano: 27 vijesti

Riješite kviz i odmah doznajte koliko znate o mirovinama!

U tri minute odgovorite na 10 pitanja i otkrijte brinete li dovoljno za svoju mirovinu.

Pokreni kviz

Jeste li pronašli ono što ste tražili?

Doznajte sve što vas još zanima o mirovinama i mirovinskim fondovima: pošaljite nam pitanje!

Pitajte nas

UMFO:
Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija s ciljem zaštite interesa i promicanja suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava te što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

MISIJA:
Udruga promiče i štiti interese članova i osnivača, učvršćuje povjerenje klijenata u mirovinski sustav te jača njegov ugled na domaćem i međunarodnom tržištu. Suradnjom s regulatorom, predstavnicima medija te ostalim sudionicima osigurava pravovremeno i točno informiranje o važnosti i ulozi mirovinskih fondova te zastupa prethodno usuglašene zajedničke stavove i interese, a sve s ciljem zaštite i promicanja interesa krajnjih korisnika.