Evo kako do izračuna mirovine iz drugog i trećeg stupa

Kada ispunite uvjete za odlazak u mirovinu, možete ostvariti pravo na mirovinu iz prvog, drugog i trećeg stupa. Svi ostvaruju pravo na mirovinu iz prvog stupa, koju obračunava i isplaćuje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Mirovinu iz drugog stupa ostvarujete jer ste cijeli radni vijek uplaćivali 5% mirovinskog doprinosa iz svoje bruto plaće. Taj novac nalazi se na osobnom računu u obveznom mirovinskom fondu, a u trenutku odlaska u mirovinu dobit ćete izračun mirovine iz drugog stupa. Imate li dobrovoljnu mirovinsku štednju, dobivat ćete i mirovinu iz trećeg stupa. Mirovine iz drugog i trećeg stupa obračunava i isplaćuje mirovinsko osiguravajuće društvo koje vam jedino omogućuje izračun obvezne i dobrovoljne mirovine.

HRMOD - Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo

Izračunajte mirovinu iz drugog stupa: 
Kalkulator obvezne mirovine

Izračunajte mirovinu iz trećeg stupa: 
Kalkulator dobrovoljne mirovine


Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo

Izračunajte mirovinu iz drugog stupa:
Kalkulator obvezne mirovine

Izračunajte mirovinu iz trećeg stupa:
Kalkulator dobrovoljne mirovine

Riješite kviz i odmah doznajte koliko znate o mirovinama!

U tri minute odgovorite na 10 pitanja i otkrijte brinete li dovoljno za svoju mirovinu.

Pokreni kviz

Jeste li pronašli ono što ste tražili?

Doznajte sve što vas još zanima o mirovinama i mirovinskim fondovima: pošaljite nam pitanje!

Pitajte nas

UMFO:
Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava je profesionalna, neovisna i neprofitna organizacija s ciljem zaštite interesa i promicanja suradnje i partnerstva obveznih i dobrovoljnih mirovinskih društava te što bolje informiranosti korisnika – članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova.

MISIJA:
Udruga promiče i štiti interese članova i osnivača, učvršćuje povjerenje klijenata u mirovinski sustav te jača njegov ugled na domaćem i međunarodnom tržištu. Suradnjom s regulatorom, predstavnicima medija te ostalim sudionicima osigurava pravovremeno i točno informiranje o važnosti i ulozi mirovinskih fondova te zastupa prethodno usuglašene zajedničke stavove i interese, a sve s ciljem zaštite i promicanja interesa krajnjih korisnika.